Sebass, siemka :szeroki_usmiech
Regeneracja Maglownicy ok Warszawy.
Zwiń
X
-
była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU
-
-
Ja za swoją zapłaciłem 1000zł na gotowo, czyli wymont, zamont, uzupełnienie płynów+ regeneracja, natomiast właściciel mówił że to zależy od stanu magla. Minimum 700 zł maximum 1100. także nie mniej i nie więcej niż podana kwota Ciekawostka jest taka że 3 przecznice dalej Pan sobie krzyknął 1500zł. :evil:była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU
Komentarz
-
-
Witam!
Kilka tygodni temu przy okazji wizyty u mechanika dostałem diagnozę, że z maglownicy uchodzi płyn do układu wspomagania. Postanowiłem na razie nic nie robić i poobserwować, ale niestety w weekend zauważyłem spory ubytek płynu (plama pod autem) i musiałem sporo dolać. Dlatego teraz szukam jakiegoś dobrego warsztatu w Warszawie (lub okolicach), który zajmuje się regeneracją.
W zwiazku z tym podłączam się do pytania. Prośba o jakieś szczegóły co konkretnie za ten 1000 było zrobione (tylko uszczelniacze, czy coś jeszcze?) i czy kilka miesięcy po naprawie jest nadal OK.
Ja na allegro znalazłem dwa warsztaty w okolicach Wawki:
MAGLO, ul. Strzelecka 28, Warszawa
oraz
ADTECH-AUTO, Kościuszki 24, Michałowice
(użytkownik allegro: a_d_a_m_e_x)
Prośba do wszystkich, którzy robili regenerację w w/w miejscach o opinie. A może ktoś zna jeszcze jakieś inne miejsce w okolicach Wawki, które może polecić?Skoda Octavia I liftback, SLX, 1.9TDI AGR, 90KM
Komentarz
-
-
Magiel chodzi sztywno pomimo iż upłyneło 8 miesięcy od regeneracji, reklamacji żadnej nie składałem bo nie było potrzeby. A co dokładnie robili to nie wiem natomiast napewno dorabiali jakieś części. Coś mi mówił właściciel, że wszystkie bebechy są wymienione. Co do firmy: MAGLO, ul. Strzelecka 28, Warszawa, to do nich trzeba przywieźć wymontowany magielek. Słyszałem że są ok, natomiast ja nie miałem jak wymontować magla i zostawić auta bo bez przekładni to raczej na ziemii nie postawisz.była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU
Komentarz
-
-
Re: Regeneracja Maglownicy ok Warszawy.
chyba, że to ta :P :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KolinWawaMasz jakieś namiary do nich?? Strona nie działa...
chyba, że to ta :P :
http://www.automaglownice.com.pl/O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Przepraszam że odgrzeję kotleta, ale czy ten warsztat w Kobyłce "ogarnia" również przekładnie "elektryczne"? Chodzi o to, że pojawił mi się w Tojtojce drobny luz na listwie zębatej i zależy mi na naprawie - ale naprawie porządnej.
I jeszcze jedno: coś mi się obiło o uszy, że jest gdzieś w Zielonce jakiś specjalista od zawieszeń i przekładni - coś może kojazycie?
Komentarz
-
-
No i jestem po naprawie. Koszt to "normalnie" 300zł za montaż/demontaż/naprawę przekładni + 80zł za zbieżność (jeśli potrzebna). Ja musiałem dopłacić 100zł, bo miałem skorodowaną listwę i trzeba ją było dokładnie zeszlifować (tak zeznał mechanik). Nie wiem w jakim stanie była moja przekładnia i co dokładnie było robione (niestety, nie patrzyłem na ten etap), ale całkowity koszt naprawy wydaje się być bardzo atrakcyjny. Jak narazie mam absolutną ciszę i żadnych (nawet minimalnych) luzów. Poniżej namiary:
Wołomin, Armii Krajowej 85A, (022) 787-13-57 (warsztat p. Błoński)
Aha, przekładnię u tego człowieka naprawiał też mój znajomy w Smarcie i jak narazie on także jest zadowlony, a zapłacił jeszcze mniej niż ja. No i sam warsztat znany jest w środowisku warszawskich taksówkarzy - a to chyba stosunkowo dobra rekomendacja...
Komentarz
-
Komentarz